افتخاراتی از جنس بشردوستانه در جنگ/ یادواره ۱۰۸ شهید امدادگر در گیلان برگزار شد
- شناسه خبر: 1002
- تاریخ و زمان ارسال: 1 اسفند 1402 ساعت 14:48
- بازدید : 59
- نویسنده: yaser soleimani
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کنگره شهدای امدادگر- خبرگزاری شبستان؛ این روایت را باید با خاطره ای تعریف کرد: «سال های ۸۵-۸۶ بود که به خاطر برنامههای بشردوستانه جمعیت هلال احمر با شهدا انس بیشتری پیدا کردم و هر چند وقت یکبار میرفتیم و حال و هوای روحمون را جلا می دادیم.
چند سالی بود که بخاطر حرفه خبرنگاری این اداره اون اداره می رفتم و سر در بیشتر سازمانها و ارگانها عکس شهداشون رو میدیدم و وقتی بخاطر فعالیت های داوطلبانه میومدم جمعیت، جای خالی چنین ایثارگرایی برام همیشه خالی بود…
موضوع رو به یکی از کارمندای جمعیت گفتم و مورد استقبال قرار گرفت. بعدش برای اینکه کار رو جدی تر خود اعضای جوان و امدادگرا دنبال کنیم سراغ حاجی «قهقایی» رفتیم که اون موقع حراست جمعیت بود.
نامهها رو ما نوشتیم و دادیم حاجی امضا کرد تا کلیه شهرستانها موظف به پاسخگویی بشن. نامه بنیاد شهید هم خودم دستی بردم… تقریبا یک ماهی طول کشید تا کم کم همه جواب دادند و با هر جوابی که میومد مدارکی مثل عکس و وصیت نامه و زندگی نامه شهدا همراهش بود.
تصمیم گرفتیم یه نمایشگاه از اسنادی که به دستمون رسیده برپا کنیم. با چند نفر از اعضای حوزه امدادگران و جوانان با هم یکی شدیم که این کارو به بهترین شکل انجام بدیم.
یادمه فقط رشت هیچ شهیدی نداشت.
برام تعجب آور بود چطور مرکز استان شهید امدادگر نداره… عجیب حواسم درگیر این موضوع شده بود و چند روز مونده به برپایی نمایشگاه رفتم پیش کسی که در دوران جنگ مسئول واحد ارتباطات صلیب سرخ بود. به من گفت که مدارک رو یکجا به انباری سپرده. میگفت فقط مدارک آزادههایی رو که صلیب سرخ بهم داده برداشتم و با این کاغذ بازیا هر چند سال یکبار مجبوریم بقیه مدارک رو امحا کنیم و…
راه انبار رو که به زیر پله واحد مالی ختم میشد نشونم داد و رفت.
من مونده بودم و خروارها مدارکی که ازشون سر در نمیاوردم.
یکی دو روز گشتم و گشتم، ولی لای کاغذهای پوسیده و رنگ و رو رفته خاک نشسته اثری از شهید نبود.
هوا داشت تاریک میشد و دلم صدایی میشنید که میگفت «بگرد منو پیدا کن»
نیت کردم و چند تا پرونده دیگه از لابه لای ریخت و پاشای انبار کشیدم بیرون و با چند تا سرفه خاک نشسته تو گلوم رو بیرون پرت کردم و خودم رو انداختم رو صندلی که پایه اش لق میزد.
با خستگی لای پرونده ای رو باز کردم که یه تیکه عکس ۴×۳ افتاد زمین. خم شدم برداشتمش، دقیقا وسط پیشانیش سوراخ پانچ شده بود. پشت به عکس رو که نگاه کردم نوشته بود «سبیل حقیقی»
به مدارک داخل پرونده سرک کشیدم و مشخصات کمی از یه شهید به همین اسم داخلش بود. از شدت خوشحالی گریه ام گرفت و پشت هم میگفتم خدا رو شکر، خدا رو شکر…
فردایی وقتی عکس شهید سبیل حقیقی از رشت که در ردیف ۱۶ شهید دیگه جمعیت توی نمایشگاه به چشمم میومد بی اختیار لبخند میزدم…
بعدها از همین جمعیت هلال احمر، شهید مدافع حرم «بابک نوری» هم داشتیم و …»
در سال های گذشته جمعیت هلال احمر دو سه بار یادواره ای را به نام شهدای امدادگر برگزار کرد و یادمانی هم به نام این شهدا با لباس های یکدست امدادگری ساخته و نصب شد؛ اما عصر امروز (دوشنبه، ۳۰ بهمن) برای اولین بار یادواره ۱۰۸ شهید بهداری سپاه و امدادگران هلال احمر گیلان برگزار شد.
کارنامه قبولی جامعه پزشکی
سردار سرتیپ پاسدار نصرالله فتحیان، رئیس بهداری رزمی دفاع مقدس و مقاومت در یادواره شهدای بهداری سپاه و امدادگران هلال احمر استان گیلان که در گلزار شهدای رشت برگزار شد با بیان اینکه شهدا به فرمان بنیانگذار انقلاب اسلامی لبیک گفتند و با لباس مقدس سپاه و هلال احمر و… حماسهها آفریدند و جانانه خدمت کردند گفت: دشمن در عملیات خیبر با حمایت ۱۶ کشور جهان وسیعترین تحرکات را علیه رزمندگان اسلام انجام داد.
وی با اشاره به اینکه در آن عملیات مسئول بهداری بودم افزود: جامعه پزشکی در دوران دفاع مقدس کارنامه قابل قبولی از خود نشان داد ولی دشمن آن موقع بیمارستان خاتمالانبیاء (ص) و بیمارستان صحرایی فاطمه زهرا(س) را هدف قرار داد و تعداد زیادی از کادر پزشکی را به شهادت رساند.
فتحیان تصریح کرد: گرچه گاهی در یک روز چندین فروند هواپیما بیمارستان صحرایی را از چند ناحیه بمباران شیمیایی و ما مجبور به تخلیه آن شدیم ولی ظرف ۲۴ ساعت دوباره بیمارستان به چرخه درمان برگشت.
وی با اشاره به اینکه در طول دفاع مقدس بیش از ۳ هزار شهید بهداری رزمی تقدیم نظام اسلامیشدند اظهار کرد: ازین تعداد ۲ هزار و ۵۰۰ نفر امدادگر بودند.
فتحیان اذعان کرد: بیش از یک میلیون مجروح در مقطع دفاع مقدس توسط امدادگران نجات یافتند یکصد هزار عمل جراحی توسط کادر جراحی در بیمارستانهای صحرایی انجام شد که همگی گوشهای از افتخارات و حماسهآفرینی قشر امدادگر است.
گفتنی است، در این مراسم ضمن رونمایی از کتاب «امدادگران آسمانی»، از خانواده شهدای امدادگر هلالاحمر گیلان و شهدای امدادگر حادثه تروریستی کرمان تقدیر به عمل آمد.
لازم به ذکر است، کاشت یک میلیارد نهال با همکاری هلالاحمر گیلان و منابع طبیعی استان در راستای یادواره شهدای امدادگر انجام خواهد شد، 750 میلیون تومان نیز توسط خیرین به هلالاحمر گیلان اهدا شد.